juli 22, 2024

Dandalion Wellness

Blog over Wellness en Beauty

Balayage voor een verfijnde uitstraling

Balayage is een Franse term die wordt gebruikt in kapsalons om een bepaalde verftechniek van het haar aan te duiden. Het kan een hele simpele manier zijn om jezelf een hele nieuwe, maar vooral frisse uitstraling te geven. Vaak wordt het aangebracht op donker haar, voor mensen die niet hun volledige haar willen beschadigen met blonderen, maar toch graag een mooi en soms ook licht resultaat willen. Er wordt een hele subtiele overgang gecreëerd tussen de twee kleuren haar door de verf in te blenden voor een sunkissed uitstraling. 

In de Westerse wereld is balayage een welbekend begrip geworden onder de kappers. Zelfs een standaard. Wat het zo interessant maakt is dat je niet om de vier weken naar de kapper hoeft om het te laten bijwerken, omdat het aan de onderkant van je haar zit. Veel mensen hebben namelijk met geverfd haar uitgroei, wat betekent dat hun eigen haarkleur weer langzaam omhoog komt aan de wortels van het haar. Wat ook wel als ‘lelijk’ wordt gezien. Tegenwoordig wordt uitgroei steeds meer geaccepteerd en ook zelfs gezien als trend. Soms zetten kappers opzettelijk een uitgroei in geverfd haar om het meer diepte te geven.

Je balayage mooi houden

Omdat een balayage vaak een lichtere kleur is dan je eigen haar, is het onderhouden ervan een uitdaging. Het hangt ervan af hoe warm je eigen haarkleur is, maar mocht dit totaal niet het geval zijn kan zilvershampoo je redding zijn. In veel supermarkten al te verkrijgen voor een hele betaalbare prijs, tot professionele kappers shampoo wat kan oplopen in een paar tientjes. Wat ook handig is om in gedachten te houden is om je balayage en haar te beschermen tegen UV en zonnestraling. Zo heb je verschillende sprays met SPF er in die bescherming bieden tegen het felle zonlicht, zodat je haar niet zo heel snel beschadigt. 

Ook zijn er verschillende shampoos en conditioners te koop speciaal voor gekleurd haar die alles mooi houden. Want iedereen wilt zijn haar mooi houden na veel geld te hebben gespendeerd bij de kapper. Toch vereist balayage minder onderhoud dan de meeste haarkleuren, omdat het proces zo is ontworpen om het uiterlijk van volwassen wortels te geven op een manier die super natuurlijk en vooral flatterend is. Op deze manier is het minder werk om te onderhouden, het kost minder tijd en geld in de salon. En op lange termijn minder schade aan het haar. 

Weinig behoefte aan bijwerking

De meeste mensen die hun haar laten verven kiezen ervoor om tussen de 4 en 10 weken langs te komen om hun haar bij te laten werken. Maar mensen met balayage kiezen er vaker voor om tussen de 6 en 8 maanden langs te komen. Iedere balayage heeft zijn eigen uitstraling en is anders. De plaatsing, hoeveelheid en kleur zijn vaak gebaseerd op je haarkleur, lengte maar ook hoe dik of fijn je haar is. Bij iedereen past iets anders om gezichtseigenschappen naar voren te laten komen of te verzachten. Een goede kapper probeert altijd rekening te houden met de huidskleur en de natuurlijke haarkleur om keuzes te maken.