mei 18, 2024

Dandalion Wellness

Blog over Wellness en Beauty

Schoonheidstips: natuurlijke gezichtsmaskers

We gaan je een aantal zelfgemaakte natuurlijke gezichtsmaskers laten zien, gemakkelijk te maken en heel erg toegankelijk voor je broekzak. Ze zijn ook gemaakt met natuurlijke producten, zodat je huid niet wordt beschadigd door chemische producten. Zelfgemaakte en natuurlijke maskers hebben zonder twijfel alleen maar voordelen!

 

Als je je gezicht wilt hydrateren, kun je een eenvoudig masker maken met honing en aardbeien; Maak hiervoor een paar aardbeien fijn en meng het met honing, breng het op het gezicht aan en laat het ongeveer 20 minuten inwerken. Spoel je huid af met koud water en je huid zal glad en stralend zijn.

 

Maar als je huid erg droog is, is het ideaal om bijvoorbeeld een avocadomasker te gebruiken. Meng het met een beetje olijfolie, ook ideaal voor het hydrateren van een zeer droge huid, breng het aan en laat het ongeveer 20 minuten inwerken. Spoel daarna je huid af met lauw water en je zult zien hoe gehydrateerd en glad je gezicht zal worden. Aan de andere kant, als het vet is, kun je een masker aanbrengen op basis van natuurlijke yoghurt, havermout en sinaasappelschil; Laat het een paar minuten rusten en je zult zien hoe alle olie op je huid afneemt. Als jouw huid is aangetast door rosacea, dat wil zeggen een gevoelige huid, met neiging tot roodheid en kleine puistjes, sommige natuurlijke gezichtsmaskers kunnen de symptomen helpen verminderen, zoals een natuurlijk gezichtsmasker op basis van komkommer met een theelepel yoghurt; die zal helpen bij het verminderen van ontstekingen, typisch voor deze anomalie.

 

Aan de andere kant, als je rimpels en expressielijnen wilt verminderen, je kunt een wortel- en yoghurtmasker aanbrengen met een aanscherpingseffect. Pureer gewoon de wortels en meng met de yoghurt; laat het een half uur op je gezicht liggen en spoel het daarna af met koud water.