april 15, 2024

Dandalion Wellness

Blog over Wellness en Beauty

Gebruik jij iedere dag zonnebrand?

Als mensen het woord zonnebrand horen, dan denken ze vooral aan de zomer. Maar wist je dat je dit product eigenlijk het hele jaar goed kunt gebruiken? Het is een uitstekende manier om veroudering van de huid tegen te gaan. Zonnebrand is in verschillende varianten verkrijgbaar, de ene is meer dan de andere geschikt voor dagelijks gebruik. Bekijk dus de verschillende mogelijkheden die er zijn om een variant te vinden die bij jou past en die ook past bij de manier waarop je dit wilt gaan gebruiken! Zo bescherm jij je huid optimaal.

Zonnebrand en zomer

In de zomermaanden worden we allemaal redelijk vaak blootgesteld aan de zon. Niet alleen als je bewust buiten gaat liggen zonnen, maar ook als je een fietstochtje of een wandeling maakt. Of als je gewoon in de tuin aan het werk bent. Insmeren met een goede zonnebrand is dan van belang, om te voorkomen dat je verbrandt. Verbanding voorkomen is in de eerste plaats belangrijk omdat het veel pijn doet als dit gebeurt. Maar daarnaast is het ook van belang om gezondheidsproblemen te voorkomen. Als je te vaak blootgesteld wordt aan Uv-straling, wordt de kans namelijk een stuk groter dat je op een gegeven moment huidkanker krijgt. Dat wil je uiteraard voorkomen en daarom is bescherming door middel van zonnebrand ook zo belangrijk. Het voorkomt pijn op dit moment en het voorkomt gezondheidsproblemen in de toekomst. Denk er echt aan om iedere keer dat je naar buiten gaat in de zomer je goed in te smeren en om dit ook te herhalen als je langere tijd in de zon blijft. De meeste zonnebrandcrèmes werken namelijk maar een beperkte tijd, dus één keer insmeren is niet genoeg als je de hele dag in de zon bent. Goed gebruik van zonnebrand kan zo dus veel huidklachten voorkomen!

Voorkom veroudering

Maar je kunt zonnebrand niet alleen maar gebruiken om verbranding en huidkanker te voorkomen, het gebruik van dit middel zorgt er ook voor dat je huid minder snel verouderd. Want dat is namelijk ook een effect van Uv-straling. Nu wil iedereen er natuurlijk graag jong uit blijven zien en het is dan ook zeker aan te raden om iets in het gezicht te gebruiken dat Uv-straling tegenhoudt. Sommige dagcrèmes beschikken over een speciaal filter hiervoor, die bieden dan al de nodige bescherming. Maar je kunt er ook voor kiezen om een niet vette zonnebrand crème te gebruiken. Dit kan in plaats van een dagcrème en je kunt dit gebruiken onder je make-up maar ook gewoon zo. Er zijn verschillende merken die dit product maken, denk aan:

  • COSRX
  • Isntree
  • Missha
  • PURITO

Deze crèmes zijn dus niet vettig, wat bij standaard zonnebrandcrèmes wel het geval is. Sterker nog, deze zijn juist vaak extra vet. Dat is ook wel te begrijpen, ze moeten immers ook hun werking houden als jij er mee in de zee of het zwembad gaat. Maar voor dagelijks gebruik is deze waterafstotende werking niet nodig en volstaat een niet vette variant. Bij Korean Skincare bieden ze verschillende zonnebrand producten, voor iedere situatie en voor ieder huidtype hebben zij een geschikte variant!