juli 22, 2024

Dandalion Wellness

Blog over Wellness en Beauty

hotstones

Goede fysiotherapie Utrecht voor alle klachten

Heb je last van een blessure of blijft je heup maar zeer doen? Dat is natuurlijk erg vervelend en hier moet iets aan gedaan worden. Als je namelijk te lang met pijntjes blijft lopen, kan je het allemaal erger maken voor jezelf. Het is belangrijk dat je naar je lichaam blijft luisteren en aan de bel trekt wanneer iets niet goed voelt. Als je lichamelijke klachten ervaart kan je fysiotherapie Utrecht uitproberen. Wil je meer weten over fysiotherapie en welke soort fysiotherapie het best bij je past? Lees dan snel verder, want in dit artikel zullen we je er meer over vertellen.

Wat doet een fysiotherapeut precies?

Een fysiotherapeut is een expert in beweging. Een fysiotherapeut weet dus precies hoe een lichaam in elkaar zit en welke spieren, gewrichten en pezen je gebruikt bij welke beweging. Doordat ze precies weten hoe je lichaam in elkaar zit, kunnen ze je helpen wanneer je een blessure of pijn hebt. Ze doen namelijk eerst een klein onderzoekje. Dit is vaak in combinatie met een gesprek. Waar heb je last van? Wanneer heb je hier last van? Hierdoor weet een fysiotherapeut beter waar hij of zij naar moet kijken. Vervolgens zal het lichaamsdeel waar je last van hebt onderzocht worden. Bij fysiotherapie Utrecht wordt dan gekeken wat de invloed van je blessure is op e houding en manier van bewegen en hoe dit verholpen kan worden. Nadat de diagnose gesteld is, zal er een plan gemaakt worden voor je behandelingen.

Wanneer ga je naar fysiotherapie Utrecht?

Als je ergens last van hebt, kan je natuurlijk ook bij de huisarts terecht. Wanneer ga je dan toch naar een fysiotherapeut? Je kan bij fysiotherapie Utrecht terecht wanneer je overbelasting klachten ervaart. Dit zijn klachten die, zoals de naam al zegt, ontstaan zijn door overbelasting.  Als je vaak dezelfde houding aanneemt of beweging doet, kan je lichaam hierdoor overlast raken. Je moet dan denken aan, bijvoorbeeld, een tennisarm. Deze klachten kunnen ook ontstaan door te veel stress of verkeerde houdingen. Ook als je chronische klachten hebt, kan fysiotherapie Utrecht je wellicht helpen. Ze zullen dan naar een manier zoeken om de pijn te verzachten. Ook als je herstellende bent van een blessure, zoals bijvoorbeeld een gebroken pols, kan je bij de fysiotherapeut terecht.

Verschillende soorten fysiotherapie

Er zijn heel veel verschillende soorten fysiotherapie, die allemaal in een ander veld gespecialiseerd zijn. Er is bijvoorbeeld fysiotherapie Utrecht speciaal voor kinderen. Hier wordt extra gelet op de groei en wat dit voor problemen met zich mee kan brengen. Ook is er Geriatrische fysiotherapie Utrecht. Dit is fysiotherapie speciaal voor ouderen. Je zou hier preventief naartoe kunnen gaan, zodat je langer alleen thuis kan blijven wonen. Ook is er een therapie die zich focust op het hoofd en het halsgebied. Vaak ontstaan klachten rond de nek door spanning en deze soort therapie weet precies hoe ze daar mee om moet gaan. Er is ook een speciale bekkenfysiotherapie. De houding van je bekken is bepalend voor je hele lichaamshouding en dus erg belangrijk.