juni 12, 2024

Dandalion Wellness

Blog over Wellness en Beauty

Verschillende glassoorten van een douche cabine

Een douche cabine kent veel variaties. Verschillende formaten zijn te koop, bepaalde vormen en ook het glas verschilt per douche cabine. Dat glas is toch wel een interessant iets. Daarom zal deze tekst gaan over de verschillende glastypes die je kunt krijgen als het aankomt op een douche cabine. Het klinkt wellicht een beetje raar, want glas is glas toch? Natuurlijk, glas is glas. Echter, er bestaat genoeg diversiteit binnen de wereld van het glas. Deze tekst is ervoor bedoeld je hier een inzicht in te geven. Zo realiseer jij je hopelijk dat je meer opties hebt dan je denkt voor het aanschaffen van een douche cabine. 

Helder glas

Uiteraard heb je het gewone heldere glas waar je waarschijnlijk als eerst aan zou denken bij het woord “glas”. Hoe kan het ook anders? Het is nogal logisch dat een douche cabine te verkrijgen valt in helder glas. Toch moest het even kort benoemd worden in dit lijstje om zo volledig mogelijk te kunnen zijn. Er valt niet echt dieper op in te gaan of iets dergelijks. Om die reden gaan we maar snel door met een ander soort glas. Lees daarvoor de volgende alinea’s goed door. We zijn er namelijk nog niet. 

Een douche cabine van matglas

Helder glas bestaat dus, maar ook iets genaamd “matglas” is gewoon op de markt verkrijgbaar. Normaal gesproken kun je behoorlijk goed door glas heen kijken. Bij matglas ligt dit toch net wat anders dan bij helder glas. Helder glas wordt deels ondoorzichtig gemaakt op een bepaalde manier waar in deze tekst niet op wordt ingegaan. Ben je hier toch in geïnteresseerd? Het is eenvoudig op te zoeken op het internet. Doe dat pas nadat je klaar bent met het lezen van deze tekst natuurlijk. Het laatste stuk van deze tekst wil je zeker niet missen. 

Rookglas

Helder glas en mat glas, die opties had je zelf nog wel kunnen bedenken. Wist je echter van het bestaan van rookglas af? Dit type glas is zwart en dus niet kleurloos. Een douche cabine is naast helder en mat glas ook verkrijgbaar in rookglas. Rookglas ziet er extra chique uit en daarom zou je dit type glas kunnen overwegen. Daarnaast is het een stuk minder doorzichtig dan helder glas. Zo wordt je privacy ook nog eens gewaarborgd. In sommige gevallen kan dat erg fijn zijn, in andere situaties is het niet nodig. Weet in ieder geval dat rookglas bestaat en je een douche cabine kunt kopen met dit soort glas. Je hebt in deze tekst kennis gemaakt met verschillende glassoorten voor in de douche

 

Elke soort heeft zijn eigen kwaliteiten. Zowel mat glas als rookglas is goed voor de privacy. Echter is privacy niet noodzakelijk als je alleen woont. Dan zou je dus kunnen kiezen voor helder glas. Een extra elegante uitstraling creëer je middels rookglas. Dit glas is zwart in plaats van kleurloos en geeft de badkamer een unieke sfeer mee. Welk type glas zal jouw douche cabine krijgen? Vanzelfsprekend kijk je naar de functionaliteit (zoals dus je privacy waarborgen) en ook vooral wat jij het mooiste vindt.