juni 12, 2024

Dandalion Wellness

Blog over Wellness en Beauty

collumbehandeling bij een whiplash

Wat is collumbehandeling?

In de huidige tijd leren we steeds meer. We komen erachter dat de dingen waarvan we dachten dat ze niet schadelijk waren, toch wel wat schadelijker zijn dan gedacht. We komen erachter dat hetgeen waarvan we dachten dat het belangrijk was, toch niet zo belangrijk is als gedacht. Dit laatste zien we vooral terug als we kijken waar het in de essentie in het leven om gaat; gelukkig zijn, in balans zijn en gezond zijn. Hier gaan we je vandaag over informeren want we vertellen je van alles over een collumbehandeling bij een whiplash.

De collumbehandeling zelf

Bij een collumbehandeling wordt er gefocust op een herstel van de bovenste nekwervels en je gehele rug. Dit gebied krijgt dagelijks veel te verduren en is van essentieel belang voor het functioneren van het lichaam. Als er wordt begonnen met een collumbehandeling door een specialist zoals Staatsievivere, zal er allereerst een intake plaatsvinden om erachter te komen wat het probleem nu precies is. De nek en de wervelkolom worden grondig geobserveerd en daardoor kan de specialist precies zien wat er aan de hand is, wat er gedaan moet worden en hoe het behandelplan eruitziet. De collumbehandeling zelf is eigen een behandeling die per individu wordt afgestemd en zal het ontspannen van de nekspieren omvatten.

Waarvoor een collumbehandeling?

Een collumbehandeling kan voor verschillende problemen worden ingezet. Het is nog niet een hele bekende behandeling, maar wel degelijk bewezen effectief. Die effectiviteit is in de praktijk voornamelijk te zien bij problemen zoals een torsie en een whiplash. Dit zijn problemen die je liever niet wilt hebben en als je ze dan toch hebt, zo snel mogelijk verholpen wilt zien worden. Een collumbehandeling is dan het juiste middel.

Wat jij moet doen en verwachten

Bij een behandeling als deze is het heel belangrijk dat je van tevoren goed in gesprek gaat met de specialist. Wees eerlijk over wat er aan de hand is en vertel álles wat er speelt, ook als dat niet zo belangrijk lijkt. Op deze manier kan de specialist je het beste helpen en kan er het minste ‘fout’ gaan. Daarnaast is het handig om te weten dat je gemiddeld zo’n 45 minuten aan één behandeling kwijt bent. De meeste mensen hebben zo’n twee behandelingen nodig met 4 tot 8 weken daartussen. Na de behandeling kun je wel verwachten dat het gebied een beetje beurs aanvoelt, dat is heel normaal en dat kun je gewoon negeren. Ook kan het voorkomen dat je wat emotioneler bent door het loskomen van de spanning en het beter communiceren van je hersenen met diezelfde emoties.