mei 18, 2024

Dandalion Wellness

Blog over Wellness en Beauty

Zorg voor jezelf op reis door te sporten

Sporten is gezond voor je, dat weten we allemaal. Niet alleen voor je fysieke gestel, maar ook op mentaal vlak doet het veel goeds. Je zit mooier en lekkerder in je vel. Voor mensen met een druk werkschema helpt het sporten tegen stress. Dit is iets waar je zeer waarschijnlijk minder last van hebt tijdens het reizen. Toch raden we aan om op reis te blijven sporten. Wanneer je jouw dag begint met een workout, dan voel je de rest van de dag energiek en opgewekt.

 

Het is ook een leuke manier om mensen te ontmoeten terwijl je reist. Er zijn genoeg sporten waarbij een partner vereist is. Zoals tennis, voetbal, hockey en noem het maar op. Natuurlijk heb je niet altijd alle middelen tot je beschikking en is niet overal een tennis court te vinden. Volgens www.sportvelden.nl ontwikkeld een zich momenteel een trend waarbij de vraag naar kunstgras tennisbanen stijgt. We verwachten dat deze trend doorzet, ook in het buitenland. Dan kun je makkelijk over de hele wereld je favoriete sporten beoefenen. En tja, voor die beachbody is het natuurlijk ook gewoon heel fijn om te blijven sporten op vakantie. Want zeg nou zelf, eten en lekkere drankjes zijn ook een heel belangrijk onderdeel van het reizen!

 

EEN WORKOUT AAN HET BEGIN VAN DE DAG

In de ochtend is de lucht niet alleen koel, het is ook het beste moment om te starten met een workout. Hiervoor moet je wel wat vroeger op staan. Maar als je het eenmaal achter de rug hebt, voel je je stukken beter. Tijdens een dag op reis kan er van alles op je pad komen. En zeker als je ’s middags een cocktail of biertje wilt drinken, heb je echt geen zin meer om nog te sporten. Je moet er niet teveel bij stil staan. Zodra je wakker wordt moet je sportkleding aantrekken en beginnen. Hoe langer je uitstelt, hoe moeilijker het wordt. Wil je eigenlijk eerst wat eten voor je aan je workout begint? Zorg dan dan je wat muesli repen oid in huis hebt, zodat je niet eerst uitgebreid hoeft te ontbijten en langs de supermarkt moet.

3. GEWOON DOEN

Het is een cliché uitspraak, maar wel een goede motivatie. Omdat je altijd moet wennen aan een nieuwe houding moet je de eerste paar keer gewoon sporten, en niet moeilijk erover doen. Daarna wordt het alleen maar makkelijker omdat je gewend bent aan de activiteiten, de routine neemt het over. Gewoon beginnen dus. Niet morgen, maar vandaag.