juli 22, 2024

Dandalion Wellness

Blog over Wellness en Beauty

Berlijn

Een mooie citytrip niet ver van huis? Boek een trip naar Berlijn!

Als je een liefhebber bent van grote steden en tijdens je vakanties dan ook het liefst stedentrips plant, dan is het zeker aan te raden eens voor een aantal dagen naar de Duitse hoofdstad Berlijn af te reizen. Berlijn is een stad met een extreem woelige geschiedenis, iets dat zeker z’n sporen heeft nagelaten. Hieronder lees je over drie toeristische highlights die je in Berlijn zeker niet mag missen.Grosser Tiergarten, Berlijn

Brandenburger Tor

De Brandenburger Tor (de poort naar/van Brandenburg) is zonder twijfel een van de fraaiste bouwwerken van Berlijn. In vroegere tijden was het de Berlijnse stadspoort, tegenwoordig staat deze centraal in de stad. De Brandenburger Tor wordt gezien als een symbool voor het herenigde Duitsland. Op het terrein rond de Tor worden regelmatig grote festiviteiten gehouden. Aansluitend aan dit imponerende bouwwerk vind je de fraaie laan Unter den Linden. Deze loopt langs diverse fraaie gebouwen en loopt tot aan de Alexanderplatz. 

Rijksdaggbouw

Een ander prachtig bouwwerk is het Rijksdaggebouw. Dit is het gebouw waarin heden ten dage het Duitse parlement kwartier houdt. Het gebouw kent een woelige geschiedenis. In 1894 werd het gebouwd, waarna het in 1933 grotendeels afbrandde. De nazi’s bouwden het op, waarna het in 1945 wederom zwaar beschadigd raakte. Rond 1990 onderging het Rijksdaggebouw voor de laatste keer een grondige renovatie. Momenteel combineert dit gebouw authentieke elementen met futuristisch aandoende tinten.

Berlijnse Muur

Muur

Zoals bekend is Berlijn na de Tweede Wereldoorlog meer dan veertig jaar opgedeeld geweest. Zodoende waren Oost- en West-Berlijn eigenlijk twee totaal verschillende werelden. Vanaf 1961 werd deze opdeling zelfs versterkt via een lange muur, ook wel de Berlijnse Muur genoemd. in 1989 kwam deze muur ‘ten val’, oftewel, het einde van de opdeling was een feit. Verschillende delen van de muur staan echter nog altijd overeind. Dit om bezoekers een idee te geven hoe vreemd het leven toen moet zijn geweest.