juli 22, 2024

Dandalion Wellness

Blog over Wellness en Beauty

Kreta Griekenland

Even bijkomen in een zonnige omgeving? Boek een reis naar Kreta

Op de lijst van landen die de meeste zonuren hebben komt Nederland helaas niet in de hoogste regionen voor. Nogal logisch dus, dat als Nederlanders vakantie hebben ze het liefst een zonnige en warme bestemming uitkiezen. Het eiland Kreta in Griekenland is hierbij al decennialang een geliefde bestemming. Dit eiland biedt namelijk simpelweg alles. Je vindt er onder meer mooie steden, pittoreske kleine plaatsjes, badplaatsen waar volop gefeest wordt, ruïnes van bouwwerken uit allang vervlogen tijden en enkele imposante natuurlijke kloven.Kreta Griekenland

Wat is de beste periode voor een vakantie op Kreta?

Wat de beste periode voor een vakantie op Kreta is, hangt grotendeels af van je eigen klimaatvoorkeuren. Bedenk je namelijk dat Kreta erg zuidelijk ligt, nog zuidelijker dan de zuidkust van Turkije. In de zomer zijn temperaturen van rond de veertig graden dan ook niet heel zeldzaam op Kreta. Is je dit een beetje te gortig, dan kun je beter in het laagseizoen Kreta bezoeken.

Zo kom je op Kreta terecht

De meest logische manier om naar Kreta af te reizen is per vliegtuig. In ongeveer 3,5 uur vlieg je vanuit Nederland naar dit Griekse eiland toe. Uiteraard is dit vele malen sneller dan welke andere mogelijkheid dan ook. Bijkomend voordeel is dat er liefst drie luchthavens op Kreta zijn.. Ja, het is ook wel mogelijk om met de auto naar bijvoorbeeld Athene te rijden en van daaruit een of meerdere ferry’s te nemen, maar dit is wel een grote investering.